منتدى صوت السرو الحر ( أسسه الإعلامى الشاب محمد جمعه الموافى عام 2008)
أشهى أطباق المكرونة 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة منتدى صوت السرو الحر
سنتشرف بتسجيلك
شكرا أشهى أطباق المكرونة 829894
ادارة المنتدي أشهى أطباق المكرونة 103798
منتدى صوت السرو الحر ( أسسه الإعلامى الشاب محمد جمعه الموافى عام 2008)
أشهى أطباق المكرونة 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة منتدى صوت السرو الحر
سنتشرف بتسجيلك
شكرا أشهى أطباق المكرونة 829894
ادارة المنتدي أشهى أطباق المكرونة 103798
منتدى صوت السرو الحر ( أسسه الإعلامى الشاب محمد جمعه الموافى عام 2008)
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى صوت السرو الحر ( أسسه الإعلامى الشاب محمد جمعه الموافى عام 2008)

مرحبا يا زائر فى منتدى صوت السرو الحر
 
الرئيسيةالتسجيلبوابة السرو الاأحدث الصوردخول
***أبناء السرو الأوفياء الأحرار : إيماناً منا بدورنا الإيجابى نحو الإرتقاء بسرونا الغالية ودافعاً منا نحو الواجب الوطنى نحو بلدنا المحبوب يسرنا نحن شباب السرو الأبرار أن نتكاتف جميعاً من أجل خلق جو من النظافة والجمال على مدينتنا السرو فهذه دعوتنا لكل شباب السرو مد يد العون والمساهمة معنا فى ( مشروع الخدمة العامة **** لجعل السرو أكثر نظافه ) ... ساهم معنا **بلافته جميلة *** بالمشاركة الفعلية *** بالتوعية** من حقك عليكى يا بلدى ...إنى أساهم وأشارك وأكون إيجابى مع أمنياتنا لكم بحياة جديدة مليئة بالخير........ ( كما نود أن ننوه حضراتكم أننا فى إطار تطوير هائل وشامل بمنتدى صوت السرو الحر ليتواءم مع الفترة المقبلة )   ***

 

 أشهى أطباق المكرونة

اذهب الى الأسفل 
+4
dreams
الوردة
المدير العام
همسة سروية
8 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
همسة سروية
المراقب العام
المراقب العام
همسة سروية


عدد الرسائل : 160
تاريخ التسجيل : 25/12/2008

أشهى أطباق المكرونة Empty
مُساهمةموضوع: أشهى أطباق المكرونة   أشهى أطباق المكرونة Icon_minitimeالسبت ديسمبر 27, 2008 5:14 pm

طبق مكرونة فرن باللحمة المفرومة

المقادير
• كيس مكرونة أقلام.
1/4 كيلو لحمة مفرومة.
• ملعقة صغيرة ريحان, جاف مطحون.
• كوب كبير عصير طماطم.
• نص كوب زيت ذرة.
• 1/2 كوب جبنة رومي مبشورة.
• بصلة كبيرة مقطعة قطع صغيرة.
• ملح وفلفل.
الطريقة:

1- هنسلق المكرونة ونحطها في مصفاة ونغسلها كويس بالمية الباردة علشان ما تلزقش مع بعضها وبعد كده نسيبها في المصفاة علشان تصفي أي مية فيها.

2- بعد كده هنعصج اللحمة المفرومة عن طريق تقطيع بصلة كبيرة إلى قطع صغيرة بعد كده نضيف إليها الملح والفلفل الأسود واللحمة ونحطهم على النار ونضيف إليهم ملعقة سمنة ونسيبهم على النار مع التقليب المستمر، وبعد نص ساعة نضيف إليها كوباية مية ونسيبها على النار لغاية ما اللحمة تشرب المية دي. لما نلاقي إن اللحمة شربت كل المية اللي فيها نضيف إليها عصير الطماطم والريحان ونسيبهم على النار لمدة ربع ساعة كمان مع التقليب.

3- هنجيب صينية كبيرة ونحط فيها المكرونة ونرش عليها ملعقة زيت ونقلبها كويس وبعد كده نضيف إليها اللحمة المعصجة ونقلبهم مع بعض وبعد كده نرش الجبنة الرومي المبشورة من فوق سطح المكرونة واللحمة.

4- هندخل الصينية في فرن البوتاجاز لمدة ربع ساعة أو لغاية ما نلاقي إن الجبنة ذابت نخرجها ونحطها في طبق التقديم.
وبألف هنا وشفا


طبق المكرونة بالمأكولات البحرية

المقادير:

كوب زيت ذرة.
• 2 ملعقة صغيرة بهارات سمك.
• 2 ملعقة كبيرة عصير ليمون.
• 1/4 كيلو سبيط "كالاماري" مقطع قطع متوسطة الحجم.
• 1/4 كيلو جمبري متوسط الحجم مقشر ومتنظف.
• 1/4 كيلو سمك فيليه مقطع قطع متوسطة الحجم.
• كيس مكرونة أقلام أو "اسباجيتي".
• نص حزمة بقدونس مقطعة قطع صغيرة.
• 4 فصوص ثوم مدقوق.
• ملح وفلفل.
• 1 حبة فلفل أخضر حار مقطعة قطع صغيرة.
• كوب كبير عصير طماطم.
• بصلة مقطعة قطع صغيرة.


الطريقة:

1- أول حاجة هنعملها هي أننا هنحضر المأكولات البحرية عن طريق أننا ننظف الجمبري ونغسله كويس، ونغسل السمك والكالاماري ونقطعها كويس مكعبات متوسطة الحجم ونرش عليها عصير الليمون.2- بعد كده هنبدأ نعمل صلصة الطماطم عن طريق إننا نسخن ربع كوب الزيت على النار، وبعد كده نضيف إليه البصلة المقطعة قطع صغيرة مع التقليب المستمر لغاية ما البصلة لونها يبقى ذهبي، وبعد كده نضيف إليها الثوم والفلفل الحار ونقلبهم كلهم مع بعض، وبعد كده نضيف عصير الطماطم والملح والفلفل ونص كوب ماء ونسيبهم على النار لمدة نص ساعة أو لغاية الصلصة ما يبقى قوامها سميك.

3- هنسخن 1/4 كوب زيت في صينية وبعد كده نضيف إليه الكالامارى والسمك والجمبري ونقلبهم كلهم مع بعض لغاية ما لون السمك والكالاماري يبقى أبيض والجمبري لونه يبقى برتقالي نضيف إليه بهارات السمك والملح والفلفل.

4- أثناء ما بنعمل الصلصة هنسلق المكرونة ونحطها في مصفاة ونغسلها كويس بالمية الباردة علشان ما تلزقش مع بعضها وبعد كده نسيبها في المصفاة علشان تصفي أي مية فيها.

5- هنبدأ بعد كده في إضافة السمك والجمبري والكالاماري والبقدونس المفروم إلى صلصة الطماطم ونسيبهم على النار لمدة 5 دقائق مع التقليب المستمر.

6- هنجيب طبق التقديم ونحط فيه المأكولات البحرية بالصلصة، وبعد كده نحط المكرونة ونقلبهم كلهم مع بعض.
وبألف هنا وشفا


طبق المكرونة النجرسكو

المقادير:

كيس مكرونة أقلام.
• نصف دجاجة مسلوقة ومخلية من العظم ويفضل الصدور.
• 1/2 كوب جبنة موتزاريلا أو شيدر.
• 3 معالق كبيرة زبدة.
• 1/2 كوب كبير دقيق.
• 4 كوبايات لبن.
• ملح وفلفل.
• بيضة.


الطريقة:

1- هنسلق المكرونة وبعد كده نحطها في مصفاة ونغسلها كويس بالمية الباردة علشان ما تلزقش مع بعضها وبعد كده نسيبها في المصفاة علشان تصفي أي مية فيها.

2- بعد كده هنجهز البشاميل عن طريق إننا نسخن الزبدة ونضيف إليها الدقيق مع التقليب لغاية ما لون الدقيق يبقي ذهبي بعد كده نضيف إليه اللبن تدريجيا مع التقليب المستمر لغاية ما يبقى قوامه سميك، بعد كده نضيف إليه الملح والفلفل الأسود ونشيليه من على النار وبعد ما يبرد نجيب بيضة ونحطها في طبق ونضربها بالمضرب مع الملح والفلفل وبعد كده نضيفها إلى البشاميل ونقلبهم مع بعض.

3- هنجيب قطع الدجاج المخلية ونضيفها إلى المكرونة ونضيف إليهم قليل من الموتزاريلا ونقلبهم مع بعض كويس.

4- هنجيب صينية فرن وندهنها بشوية بشاميل وبعد كده نحط فيها المكرونة والفراخ والموتزاريلا وبعد كده نغطي وش الصينية بطبقة من البشاميل.

5- هندخل الصينية في فرن متوسط الحرارة لمدة ساعة إلا ربع وبعد كده نخرجها ونحط على وشها باقي الجبنة الموتزريللا أو الشيدر وندخلها الفرن تاني لمدة ربع ساعة أو لغاية ما لونها ما يبقى ذهبي نخرجها ونقطعها ونحطها في طبق التقديم.

طبق اللازانيا


المقادير:

كيس مكرونة لازانيا.
• نص كوب كبير دقيق.
• ملح وفلفل.
• 2 كوب جبنة موتزاريلا مبشورة.
• 2 ملعقة كبيرة زيت ذرة .
• 1/2 كيلو لحمة مفرومة.
• 4 كوبايات لبن كامل الدسم.
• كوب كبير عصير طماطم.
• 1/2 كوب زبدة.
• بصلة متوسطة الحجم مقطعة قطع صغيرة.
• بيضة.

الطريقة :

1- هنعصج اللحمة المفرومة عن طريق أننا نقطع بصلة كبيرة إلى قطع صغيرة بعد كده نضيف إليها الملح والفلفل الأسود واللحمة ونحطهم على النار ونضيف إليهم ملعقة سمنة ونسيبهم على النار مع التقليب المستمر وبعد نص ساعة نضيف إليها كوباية مية ونسيبها على النار لغاية ما اللحمة تشرب المية دي لما نلاقي إن اللحمة شربت كل المية اللي فيها نضيف إليها عصير الطماطم ونسيبهم على النار لمدة ربع ساعة كمان.

2- بعد كده هنجهز البشاميل عن طريق إننا نسخن الزبدة ونضيف إليها الدقيق مع التقليب لغاية ما لون الدقيق يبقي ذهبي، بعد كده نضيف إليه اللبن تدريجيا مع التقليب المستمر لغاية ما يبقى قوامه سميك، بعد كده نضيف إليه الملح والفلفل الأسود ونشيله من على النار وبعد ما يبرد نجيب بيضة ونحطها في طبق ونضربها بالمضرب مع الملح والفلفل وبعد كده نضيفها إلى البشاميل ونقلبهم مع بعض.

3- هنسلق المكرونة وبعد كده نحطها في مصفاة علشان تصفي أي مية فيها.

4- هنجيب صينية فرن وندهنها بالجزء المتبقي من الزبدة وبعد كده ندهنها بالبشاميل ونبدأ بعد كده في توزيع طبقة من المكرونة اللازانيا ومن فوقها طبقة البشاميل وبعد كده نضيف إليها كمية مناسبة من صلصة اللحم ومن فوقها نحط الجبنة المواتزيللا، هنكرر الموضوع ده أربع مرات بحيث يكون عندنا أربع طبقات من اللازانيا و 3 طبقات من صلصة اللحم وبعد آخر طبقة من اللازانيا نضيف الجزء المتبقي من البشاميل ونرش فوقه طبقة من الجبنة المتزاريللا.

5- هنشغل الفرن على درجة حرارة متوسطة وندخل صينية اللازانيا لمدة ساعة أو لغاية ما الجبنة تسيح ووش الصينية يبقى لونه ذهبي نخرجها ونقطعها ونحطها في أطباق التقديم.


وبألف هنا وشفا



وبألف هنا وشفا



أشهى أطباق المكرونة 000-c%20(20)


عدل سابقا من قبل همسة سروية في الإثنين يناير 05, 2009 9:58 pm عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
المدير العام
General manager
General manager
المدير العام


ذكر
عدد الرسائل : 738
العمر : 43
تاريخ التسجيل : 11/12/2008

أشهى أطباق المكرونة Empty
مُساهمةموضوع: رد أشهى أطباق المكرونة   أشهى أطباق المكرونة Icon_minitimeالسبت ديسمبر 27, 2008 6:23 pm

بجد تسلم إيديكى فتحتى نفسنا ونرجوا المزيد من الأطباق الشهية lol! :queen:
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://elserw.ahlamontada.com
الوردة
سروى نشيط
سروى نشيط
الوردة


عدد الرسائل : 85
تاريخ التسجيل : 25/12/2008

أشهى أطباق المكرونة Empty
مُساهمةموضوع: رد: أشهى أطباق المكرونة   أشهى أطباق المكرونة Icon_minitimeالسبت يناير 03, 2009 12:57 pm

ماشاء الله على المكرونه الجميله دى حلوة أوى
عايزينك دايما بالجديد



أشهى أطباق المكرونة 000-c%20(25)
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
همسة سروية
المراقب العام
المراقب العام
همسة سروية


عدد الرسائل : 160
تاريخ التسجيل : 25/12/2008

أشهى أطباق المكرونة Empty
مُساهمةموضوع: رد: أشهى أطباق المكرونة   أشهى أطباق المكرونة Icon_minitimeالأربعاء يناير 07, 2009 4:09 pm

أشهى أطباق المكرونة R0l53791
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
dreams
سروى جديد
سروى جديد
dreams


عدد الرسائل : 5
تاريخ التسجيل : 11/01/2009

أشهى أطباق المكرونة Empty
مُساهمةموضوع: رد: أشهى أطباق المكرونة   أشهى أطباق المكرونة Icon_minitimeالأحد يناير 11, 2009 6:45 pm

أشهى أطباق المكرونة M_219
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اللهو الخفى
سروى فعال
سروى فعال



عدد الرسائل : 53
تاريخ التسجيل : 14/01/2009

أشهى أطباق المكرونة Empty
مُساهمةموضوع: رد: أشهى أطباق المكرونة   أشهى أطباق المكرونة Icon_minitimeالأربعاء يناير 14, 2009 6:47 pm

تسلم الايادى
ويا ريت مشكورة تجيبى اكلات كمان سريعه بمعنى ان الرجاله تعرف تطبخها
من غير ما تقلب كيان المطبخ
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
همسة سروية
المراقب العام
المراقب العام
همسة سروية


عدد الرسائل : 160
تاريخ التسجيل : 25/12/2008

أشهى أطباق المكرونة Empty
مُساهمةموضوع: رد: أشهى أطباق المكرونة   أشهى أطباق المكرونة Icon_minitimeالأربعاء يناير 14, 2009 8:29 pm

أشهى أطباق المكرونة Y2J00807
أشهى أطباق المكرونة DRZ54478
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
قمر الليل وعنيا اخوات
سروى نشيط
سروى نشيط
قمر الليل وعنيا اخوات


ذكر
عدد الرسائل : 84
تاريخ التسجيل : 18/01/2009

أشهى أطباق المكرونة Empty
مُساهمةموضوع: رد: أشهى أطباق المكرونة   أشهى أطباق المكرونة Icon_minitimeالثلاثاء يناير 20, 2009 9:35 pm

الله دنا بموت فى حاجة اسمها مكرونة

أشهى أطباق المكرونة Post-20628-1188684311
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
همسة سروية
المراقب العام
المراقب العام
همسة سروية


عدد الرسائل : 160
تاريخ التسجيل : 25/12/2008

أشهى أطباق المكرونة Empty
مُساهمةموضوع: رد: أشهى أطباق المكرونة   أشهى أطباق المكرونة Icon_minitimeالأربعاء يناير 21, 2009 1:59 pm

أشهى أطباق المكرونة GMB89808
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سوبر هنيدى
سروى جديد
سروى جديد
سوبر هنيدى


عدد الرسائل : 9
تاريخ التسجيل : 03/03/2009

أشهى أطباق المكرونة Empty
مُساهمةموضوع: رد: أشهى أطباق المكرونة   أشهى أطباق المكرونة Icon_minitimeالأربعاء مارس 04, 2009 1:24 pm

الله الله
والله الواحد جاع
تسلم ايديك وياسلام بقى لو دوقتنا حاجة جاهزة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
2B OR NOT 2B
المراقب العام
المراقب العام
2B OR NOT 2B


انثى
عدد الرسائل : 194
الموقع : دولة السرو
تاريخ التسجيل : 29/12/2008

أشهى أطباق المكرونة Empty
مُساهمةموضوع: رد: أشهى أطباق المكرونة   أشهى أطباق المكرونة Icon_minitimeالأربعاء مارس 04, 2009 2:55 pm

رووووووووووووووعة
دايما متميزة ياهمسة
أشهى أطباق المكرونة OIa72386
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
أشهى أطباق المكرونة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى صوت السرو الحر ( أسسه الإعلامى الشاب محمد جمعه الموافى عام 2008)  :: البيت السروى :: اسرار المطبخ السروى-
انتقل الى: